Yehovah Yireh

Geneza 22:14 “Avraam a pus locului aceluia numele: „Domnul va purta de grijă”. De aceea se zice şi azi: „La muntele unde Domnul va purta de grijă”.”

Yehovah Yireh nu este doar unul din multele nume ale lui Dumnezeu, dar este numele unui loc sus pe un munte in tara Moria. Pentru Avraam era locul unde trebuia sa-si jertfesca fiul, era locul dezamagirilor, locul durerii, al confuziei si al neintelegerii. Era totodata locul credintei si al ascultarii de Dumnezeu, locul pe care “i-l spusese Dumnezeu” (Gen 24:9). Avraam nu a fugit departe de fata Domnului ci era in locul cel mai potrivit.

De multe ori ni se pare ca suntem in cel mai nepotrivit loc, in cea mai nepotrivita situatie, dar in ochii lui Dumnezeu este locul in care trebuie sa fim, este situatia prin care trebuie sa trecem, locul in care trebuie sa cada de pe noi tot ceea ce ne leaga de pamant, locul in care trebuie sa renuntam la tot ceea ce sta intre noi si cer, locul in care Dumnezeu vrea sa ne dea binecuvantarea.

Avraam a fost gata sa dea totul pentru Dumnezeu, a fost gata sa renunte la ceea ce avea mai scump. Ascultarea de Dumnezeu a facut ca acel loc sus pe munte sa se transforme din locul necazului in locul unde Dumnezeu poarta de grija.

“Incercarea credintei noastre este mai scumpa decat aurul care piere” (1 Petru 1:7), dar este necesara ca intr-o buna zi sa “dobandim ca sfarsit al credintei noastre mantuirea sufletului nostru” (1 Petru 1:9). Dumnezeu iubeste si pretuieste sufletul omului si El este acela care va purta de grija chiar in situatii si locuri neintelese de noi. Datoria noastra este sa stam in ascultare de Dumnezeu ca sa ne ducem pana la capat credinta.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s