Jehovah Shammah – Domnul este aici

Ezechiel 48:35 “…Şi din ziua aceea, numele cetăţii va fi: ‘Domnul este aici!’””

Jehovah Shammah, adica Domnul este aici, este numele pe care cetatea noului Ierusalim il primeste in cartea lui Ezechiel, insemnand nu altceva decat Domnul este aici.

Prezenta Domnului se cobora in locuri speciale, precum Cortul Intalnirii si mai apoi in Templu in Sfanta Sfintelor sau Locul Preasfant. Locul Sfant era despartit de Locul Preasfant de o perdea. Marele Preot era singurul care avea voie sa intre dincolo de perdea in Locul Preasfant o data pe an, pentru a aduce jertfa de ispasire pentru pacatele poporului. Domnul se prezenta acolo si mistuia jertfea.

In noul legamant, Domnul Isus Hristos a venit sa ne faca intrare libera la Tatal prin jertfa Sa (Evrei 10:19). Marcu 15:38 ne spune ca atunci cand Isus si-a dat duhul “Perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două de sus până jos.” Perdeaua nu este altceva decat Trupul Sau. Jertfa Sa ne face intrare sloboda in Sfanta Sfintelor, adica in prezenta Tatalui Ceresc.

Acest adevar este atat de frumos si totusi atat de trist, pentru ca avem zi si noapte access la Tatal Ceresc, si totusi nu o facem. Tatal este aici pentru noi, dar noi suntem distanti. El doreste o relatie cu noi, dar noi stam nepasatori. El vrea ca noi sa traim o viata de belsug spiritual, dar noi ne multumim cu lucrurile pieritoare oferite de lume. El doreste ceea ce este mai bun pentru noi, dar noi suntem prea ocupati cu treburile noastre. Sa nu ne miram ca avem fete triste, ca lipseste bucuria, ca avem doar programe seci si fara viata. Cel care traieste in relatie cu Tatal ceresc, dobandeste caracterul Sau. Domnul este aici, insa noi suntem departe.

Dumnezeu ii pune o intrebare lui Adam in Geneza 3:9 si anume “Unde esti?”. Adam fugea de Dumnezeu, pentru ca si-a neglijat relatia cu El. Cum ne gaseste Dumnezeu? De multe ori si noi auzim aceeasi intrebare, care se materializeaza prin situatii mai putin placute, prin lucruri in care vedem ca Dumnezeu vrea sa ne atraga atentia spre El. Partea cea mai frumoasa este ca Dumnezeu doreste restaurarea, vindecarea si mantuirea noastra, si nicidecum pierderea sufletului nostru! El Si-a dat singurul Fiu pentru noi pentru ca ne iubeste. Depinde de noi cum raspundem chemarii Lui.

Jevohah Shammah! Domnul este aici! Noi unde suntem?

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s