Jehovah Nissi

Exodul 17:15 „Moise a zidit un altar şi i-a pus numele „Domnul, steagul meu”.”

Dumnezeu este si trebuie sa fie steagul nostru! Multi dintre noi avem esecuri si batalii pierdute in viata noastra pentru ca luptam  fara Dumnezeu. Moise a inteles ca fara Dumnezeu nu exista biruinta, de aceea a ales sa-l inalte pe EL mai presus de toate, zidindu-I un altar si punandu-I numele „Domnul, steagul meu”.

Multe steaguri nu se mai flutura si sunt gata de a fi lepadate. De ce?

Pentru ca steagul trebuie sa fie unic. Moise a inteles ca Dumnezeul Lui este Singurul Dumnezeu Adevarat. Matei 6:24 ne spune ca „nimeni nu poate sluji la doi stăpâni.” Va trebui sa aruncam steagurile straine din viata noastra si sa lasam pe Dumnezeu sa ocupe toata inima noastra.

Pentru ca steagul trebuie inaltat ca sa se vada. Moise a zidit un altar Domnului. A facut ceva ce a ramas in istorie ca semn al biruintei. Dumnezeu ne cheama sa zidim altare, sa nu ne fie rusine ca suntem crestini, sa lasam un impact in lumea aceasta si sa-L marturisim pe EL celor din jur. Va trebui sa ridicam sus steagul pentru ca noi suntem lumina lumii si lumina trebuie sa se vada. Matei 5:14 „Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.”

Pentru ca steagul este semnul victoriei. Dumnezeu ne cheama la o viata de biruinta. Moise a inteles ca desi avea toiagul lui Dumnezeu in mana, trebuia sa-si ridice mainile pana la sfarsitul bataliei. Atunci cand renuntam la pasivitate si ramanem in ascultare, Dumnezeu ne va da putere sa biruim lumea, sa biruim firea pamanteasca si sa biruim pe cel rau. De multe ori vom avea „maini trudite” asa cum Moise a avut, dar continuand ne vom putea bucura de Domnul care aduce biruinta.

Jehovah Nissi! Domul este Steagul meu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s