Jehovah Rapha – Dumnezeul care vindeca

Exodul 15:26 “El a zis: „Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul, care te vindecă.””

Jehovah Rapha sau Dumnezeul care vindeca nu este doar un nume al lui Dumnezeu, dar este si o promisiune pe care Domnul le-a facut-o poporului Israel in pustie la apa numita Mara. Dumnezeu promite vindecare!

Numele Mara adica Amaraciune ne aduce aminte de cele mai multe ori de aceea apa amara din pustie si care nu putea fi bauta. Aceasta apa devine dulce prin minunea pe care o face Dumnezeu. Minunea aceasta are loc intr-un mod ciudat, prin mijlocirea lui Moise, care mai apoi aplica solutia lui Dumnezeu, o solutie iesita din comun si anume aruncarea unui lemn in apa. Nu putea Domnul sa porunceasca apei?

Dumnezeu promite vindecare, dar va trebui sa aruncam lemnul in apa. Dumnezeu ne cere de multe ori lucruri pe care nu le intelegem, lucruri care ne pun in situatii neplacute sau inconfortabile. Probabil multi au ras de Moise cand l-au vazut cu un lemn in mana. Moise a dovedit ascultare si aceasta este ceea ce doreste Dumnezeu de la noi mai mult ca orice, conform 1 Samuel 15:22 “…Ascultarea face mai mult decât jertfele şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.”

Dumnezeu promite atat vindecarea sufletului cat si cea a trupului in Psalmii 103:3 “El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale, “. Va trebui sa dovedim ascultare de Dumnezeu si sa-L credem pe cuvant, sa luam acel lemn din viata noastra si sa-L aruncam in apa, ca sa se produca minunea. Poate acel lemn este doar un picur de credinta, poate este un lucru care trebuie marturisit, o situatie care trebuie rezolvata sau o decizie care trebuie luata. Indiferent ce este va trebui sa actionam.

Dumnezeu ne cunoaste si ne va spune ce sa facem. Apoi Dumnezeu isi va implini promisiunea.

Jehovah Rapha! Dumnezeul care te vindeca!

 

 

 

 

Leave a comment